Fusilioni med broccolipesto och bacon

17
1
Fusilioni med broccolipesto och bacon

Fusilioni som serveras med en broccolipesto och knaprig bacon, det riktigt vattnas i munnen. Denna rätt är enkel att tillaga och det du gör är att mixa broccoli tillsammans med basilika, vitlök och olja och sedan pressa lite citron över. Blanda peston med pastan och strö över bacon och pumpafrön.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015

Fusilioni med broccolipesto och bacon

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna fusilionipasta)

Broccolipesto

250 g
broccoli
1
kruka basilika
1
vitlöksklyfta
1/2 dl
olivolja
1/2
citron
100 g
grana padano (flarn)
-
salt och peppar

Tillbehör

2
förp torrsaltat bacon (à 140 g)
1
förp paprikasallad (à 350 g)
1 dl
pumpakärnor
1/2
ask solrosskott (à 100 g)

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten och krydda efter smak.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Lyft upp baconet och stek pumpafröna i fettet så får de en rökig smak. Häll sedan av allt fett innan de blandas med pastan.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Carin

2015-08-17

Vi tyckte det var bra att lägga till lite sambal oelek och minska på citronsaften då blev rätten helt perfekt!

Näringsvärde per portion

Energi 3613 KJ / 864 kCal
Fett 52 g
Salt 5.75 g
Kolhydrater 56 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept