Fusilioni med broccolipesto och bacon

Fusilioni som serveras med en broccolipesto och knaprig bacon, det riktigt vattnas i munnen. Denna rätt är enkel att tillaga och det du gör är att mixa broccoli tillsammans med basilika, vitlök och olja och sedan pressa lite citron över. Blanda peston med pastan och strö över bacon och pumpafrön.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilionipasta)
Broccolipesto
250 g broccoli
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1/2 citron
100 g grana padano (flarn)
salt
peppar
Tillbehör
2 förp torrsaltat bacon (à 140 g)
1 förp paprikasallad (à 350 g)
1 dl pumpakärnor
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3613 KJ / 864 kCal
Fett52 g
Salt5.75 g
Kolhydrater56 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi tyckte det var bra att lägga till lite sambal oelek och minska på citronsaften då blev rätten helt perfekt!
Carin
2015-08-17