Pasta med tonfisk och bacon
Pasta med tonfisk och bacon, en snabblagad pasta med fina smaker. Purjolök och bacon steks ihop i en panna där tonfisk, crème fraiche och mjölk tillsätts för att koka några minuter. Majsen blandas ned i tonfisksåsen ihop med färsk persilja. Servera med nykokt pasta, ruccola och ost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilli bucati)
1/2 purjolök
140 g bacon
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
2 dl lätt crème fraiche vitlök
1 dl mjölk
1/2 burk majskorn (à 340 g)
2 tomater
salt
peppar
1/2 kruka persilja
1/2 påse rucola (à 65 g)
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2581 KJ / 618 kCal
Fett22 g
Salt2.55 g
Kolhydrater62 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och snabbt o enkelt! Får göra dubbelt upp nästa gång då mannen tog tre (!) portioner 😁
Agneta
2024-04-07Super gott och lätt att göra, hela familjen gillade denna rätt
Sara
2022-02-21Super gott. Bra matlåda mat. Jag brukar röra ihop allt
Susanne
2021-09-26