Tonfiskpasta med majs och tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfiskpasta med majs och tomat

Ett enkelt och tilltalande recept på matig tonfiskpasta som du tillagar på cirka 30 minuter. Den smakrika såsen gör du av bland annat crème fraiche, sambal oelek, ketchup, tomat, majs och tonfisk. Servera med nykokt pasta (gärna gnocchi) och rivig ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp pastavatten.
  2. Låt majsen och tonfisken rinna av. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt crème fraiche, sambal oelek och ketchup. Smaka av med salt och peppar. Värm såsen försiktigt.
  4. Skär tomaterna i bitar och vänd ner i såsen tillsammans med majs och tonfisk.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1 dl (för 4 port) av kokvattnet och blanda ner i såsen.
  6. Servera pastan med tonfisksåsen och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna gnocchi
  • 150 g majskorn
  • 3 burkar tonfisk i vatten (à 120 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk ketchup
  • salt och peppar
  • 3 tomater
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2102 kJ / 503 kCal