Tonfiskpasta med majs och tomat

39
4
Tonfiskpasta med majs och tomat

Ett enkelt och tilltalande recept på matig tonfiskpasta som du tillagar på cirka 30 minuter. Den smakrika såsen gör du av bland annat crème fraiche, sambal oelek, ketchup, tomat, majs och tonfisk. Servera med nykokt pasta (gärna gnocchi) och rivig ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2014

Tonfiskpasta med majs och tomat

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna gnocchi
150 g majskorn
3 burkar tonfisk i vatten (à 120 g)
1 rödlök
1 msk olivolja
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk sambal oelek
2 msk ketchup
salt och peppar
3 tomater
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Ebba

2020-05-12

Jättegott! Tonfisken och gnocchi passade väldigt bra! Rekomenderar att steka gnocchin för att få lite mer textur :)

Cecilia

2015-02-26

Gott och enkelt!

Carola

2014-09-16

Gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2170 KJ / 519 kCal
Fett 13 g
Salt 26 g
Kolhydrater 63 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden