Tonfiskpasta med majs och tomat
Ett enkelt och tilltalande recept på matig tonfiskpasta som du tillagar på cirka 30 minuter. Den smakrika såsen gör du av bland annat crème fraiche, sambal oelek, ketchup, tomat, majs och tonfisk. Servera med nykokt pasta (gärna gnocchi) och rivig ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna gnocchi
150 g majskorn
3 burkar tonfisk i vatten (à 120 g)
1 rödlök
1 msk olivolja
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk sambal oelek
2 msk ketchup
salt
peppar
3 tomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2170 KJ / 519 kCal
Fett13 g
Salt2.6 g
Kolhydrater63 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Tonfisken och gnocchi passade väldigt bra! Rekomenderar att steka gnocchin för att få lite mer textur :)
Ebba
2020-05-12Gott och enkelt!
Cecilia
2015-02-26Gott!
Carola
2014-09-16