Tonfiskpasta med tomat och majs

64
9 Klimatsmart
Tonfiskpasta med tomat och majs

Lättlagad tonfiskpasta med tomat och majs är en hit hos både de stora och små i familjen. Blanda pastan med smetana och chilisås för en fantastisk krämighet och den perfekta hettan. Färska grönsaker som persilja och rödlök gör att rätten känns fräsch och somrig.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016

Tonfiskpasta med tomat och majs

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna gnocchi)
1
burk majskorn (à 150 g)
2
burkar tonfisk i olja (à 185)
1/3
kruka persilja
1
rödlök
2
tomater
2 dl
smetana
2 msk
chilisås
-
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Karin

2021-03-07

Jättegott och lätt att tillaga. Har picklad rödlök till istället för rå och det blir supergott! Funkar att spara och värma upp dan efter också.

Cathrine

2020-11-10

Jättegod, gjort flera gånger :)

Hanna-maria

2020-01-16

Mycket gott!! Lättlagat 👍

Näringsvärde per portion

Energi 2728 KJ / 652 kCal
Fett 32.5 g
Salt 3.56 g
Kolhydrater 58.2 g
Protein 28.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept