Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Åsas bacon- och tonfisksås

Åsas bacon- och tonfisksås är en god sås som passar utmärkt till pasta. Den salta smaken av det knapriga baconet tillsammans med fyllig crème fraiche och tonfisk gör såsen härlig och smakfull.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla och stek bacon.
  2. Tillsätt sköljd och strimlad purjolök och stek försiktigt.
  3. Häll av tonfisken och värm tillsammans med bacon och lök.
  4. Rör ned lättcrème fraiche och låt allt bli varmt.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Servera med spaghetti och en grönsallad.

För alla

Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 pkt bacon (à 140 g)
  • 1/2 purjolök
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
Till servering
  • spaghetti
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan