Åsas bacon- och tonfisksås

Åsas bacon- och tonfisksås är en god sås som passar utmärkt till pasta. Den salta smaken av det knapriga baconet tillsammans med fyllig crème fraiche och tonfisk gör såsen härlig och smakfull.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Ingredienser
4 portioner
2 pkt bacon (à 140 g)
1/2 purjolök
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
5 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
Till servering
spaghetti
grönsallad
För alla
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag kryddar med sambal oelek också.
Carina
2020-03-24Jag hade bytt ut creme fraiche mot grädde. Smaken av creme fraiche sväljer smakerna av alla andra ingredienser så den blir ganska tråkig i smaken.
Johan
2018-10-07Annorlunda kombo med bacon och tonfisk - men himla gott!
Karin
2014-02-23