Pasta med tonfisk och bacon

Pasta med tonfisk och bacon, en snabblagad pasta med fina smaker. Purjolök och bacon steks ihop i en panna där tonfisk, crème fraiche och mjölk tillsätts för att koka några minuter. Majsen blandas ned i tonfisksåsen ihop med färsk persilja. Servera med nykokt pasta, ruccola och ost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilli bucati)
1/2 purjolök
140 g bacon
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
2 dl lätt crème fraiche vitlök
1 dl mjölk
1/2 burk majskorn (à 340 g)
2 tomater
salt
peppar
1/2 kruka persilja
1/2 påse rucola (à 65 g)
1 dl riven ost
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2581 KJ / 618 kCal
Fett22 g
Salt2.55 g
Kolhydrater62 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stSupergott och snabbt o enkelt! Får göra dubbelt upp nästa gång då mannen tog tre (!) portioner 😁
Agneta
Super gott och lätt att göra, hela familjen gillade denna rätt
Sara
Super gott. Bra matlåda mat. Jag brukar röra ihop allt
Susanne
Super gott. Gjorde mer sås och mer ost
Susanne
Jätte gott. Gjorde mer sås
Susanne
En favorit! Har gjort flera gånger. Enkelt också!
Matilda
Hela familjen tyckte maten var sådär. Kommer nog inte laga detta igen tyvärr!
Nina
Mycket gott och snabbt att laga.
Elisabet
För att göra den lite barnvänligare valde vi babyspenat ist för ruccola. Dessutom blandade vi inte i majs och tomater i röran. De la vi på maten vid servering. Det blev jättegott!
Lena