Tomatpasta al Amatriciana med tonfisk och bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatpasta al Amatriciana med tonfisk och bacon

Recept på snabblagad och god tomatpasta al Amatriciana med tonfisk och bacon. Du gör den av lök, vitlök, bacon, tonfisk, tomatpuré, honung och spagetti. Servera med smakrik ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär baconet i strimlor. Låt tonfisken rinna av.
  3. Stek lök, vitlök och bacon i oljan ca 2 minuter i en stor stekpanna, gärna med höga kanter. Tillsätt tomatpuré och honung och fräs ytterligare ca 2 minuter. Blanda i burktomaterna, dela dem i mindre bitar med en slev. Tillsätt tonfisken. Krydda med salt och peppar. Låt såsen koka på svag värme 6–7 minuter.
  4. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera tonfisksåsen med nykokt pasta. Toppa med hälften av rucollan och servera resten till.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri specialpasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 140 g bacon
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk honung
  • 2 burkar hela tomater (à ca 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 400 g spaghetti gärna bucatini
  • 1 påse ruccola (à ca 65 g) till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2646 kJ / 633 kCal