Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta basta!

Överraskande gott med pasta basta! Enkel, god och krämig är denna snabba pastarätt. Fullkornspasta, tomater, tonfisk, fetaost och svarta oliver gör måltiden komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan och låt den rinna av. Häll av oljan från tonfisken men låt lite vara kvar.
  2. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och smula i tonfisken med lite olja.
  3. Tärna tomaterna och smula fetasosten. Blanda allt låt det bli varmt.
  4. Servera med riven ruccola på toppen och ev lite oliver. Strö över en nypa flingsalt och några drag med pepparkvarnen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd äkta grekisk fetaost eller laktosfri feta.
Gör mjölkproteinfri: hoppa över fetaosten eller byt ut den motsojabaserad ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port fullkornspasta (à 100 g)
  • 1 burk tonfisk i olja
  • 2 tomater
  • 200 g fetaost
  • 1 kruka ruccola eller rucola i påse (1 kruka rucola mostvarar 1 påse rucola à 70 g)
  • ev lite svarta oliver
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?