Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfiskpasta

Denna matiga tonfiskpasta, med härliga ingredienser som tonfisk, zucchini, oliver, citronsaft och senap, är en lättlagad pastarätt som du svänger ihop på under 30 minuter. Förutom att vara lättlagad är pastan mycket smakrik och serveras tillsammans med senapsdressing, rivig rucola och parmesan flakes. Utsökt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll av oljan från tonfisken.
  3. Hyvla zucchinin tunt, gärna med potatisskalare eller osthyvel. Grovhacka oliverna.
  4. Rör ihop olivolja, citronsaft och senap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner zucchini och olivhacket i senapsdressingen.
  6. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och smula i tonfi sken. Blanda ner dressingen med grönsakerna.
  7. Servera med rucola och parmesan.

 För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Tips

Barnknepet: Servera ingredienserna var och en för sig om barnen inte tycker om att blanda.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna rigatonipasta
  • 2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
  • 1/2 zucchini
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk senap, gärna dijonsenap
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola
  • 1 dl parmesanflarn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2131 kJ / 510 kCal