Tonfiskpasta
Denna matiga tonfiskpasta, med härliga ingredienser som tonfisk, zucchini, oliver, citronsaft och senap, är en lättlagad pastarätt som du svänger ihop på under 30 minuter. Förutom att vara lättlagad är pastan mycket smakrik och serveras tillsammans med senapsdressing, rivig rucola och parmesan flakes. Utsökt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna rigatonipasta
2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
1/2 zucchini
1 dl urkärnade svarta oliver
1 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
1 msk senap, gärna dijonsenap
salt och peppar
65 g rucola
1 dl parmesanflarn
För alla
Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Barnknepet: Servera ingredienserna var och en för sig om barnen inte tycker om att blanda.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2131 KJ / 510 kCal
Fett17.9 g
Kolhydrater50 g
Protein34.7 g
Kommentarer