Tonfiskpasta

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Tonfiskpasta

Denna matiga tonfiskpasta, med härliga ingredienser som tonfisk, zucchini, oliver, citronsaft och senap, är en lättlagad pastarätt som du svänger ihop på under 30 minuter. Förutom att vara lättlagad är pastan mycket smakrik och serveras tillsammans med senapsdressing, rivig rucola och parmesan flakes. Utsökt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2013

Tonfiskpasta

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta, gärna rigatonipasta
2   burkar tonfisk i olja (à 185 g)
1/2   zucchini
1 dl  urkärnade svarta oliver
1 msk  olivolja
1 msk  pressad citronsaft
1 msk  senap, gärna dijonsenap
salt och peppar
65 g  rucola
1 dl  parmesanflarn

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Servera ingredienserna var och en för sig om barnen inte tycker om att blanda.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2131 KJ / 510 kCal
Fett17.9 g
Kolhydrater50 g
Protein34.7 g

Testa liknande recept

Tonfiskfralla
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta basta!
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatpasta al Amatriciana med tonfisk och bacon
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskpasta med majs och tomat
Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllda tomater
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vitello Tonnato
Betyg 2.6 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga