Pasta med tomat- och olivsås och mozzarella
En enkel och riktigt god pastarätt fungerar alla dagar i veckan! Den här pastarätten serveras tillsammans med tomat- och olivsås och mozzarella. I blandas också bönor, solrosfrön, salladslök, ruccola och oliver. Fräscht och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
1/2 röd chili
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 msk olivolja
1 dl solrosfrön
1 msk kapris
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
380 g kokta vita bönor
1/2 kruka timjan
290 g grillad paprika
salt
peppar
2 förp buffelmozzarella (à 100 g)
240 g urkärnade svarta oliver
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2935 KJ / 701 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater72 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Detta var riktigt gott! Över förväntan! Bra smakkombination!
Linda
2019-04-03