Pasta med tomat- och olivsås och mozzarella

15
1
Pasta med tomat- och olivsås och mozzarella

En enkel och riktigt god pastarätt fungerar alla dagar i veckan! Den här pastarätten serveras tillsammans med tomat- och olivsås och mozzarella. I blandas också bönor, solrosfrön, salladslök, ruccola och oliver. Fräscht och gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019

Pasta med tomat- och olivsås och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
1/2 röd chili
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 msk olivolja
1 dl solrosfrön
1 msk kapris
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
380 g kokta vita bönor
1/2 kruka timjan
290 g grillad paprika
salt
peppar
2 förp buffelmozzarella (à 100 g)
240 g urkärnade svarta oliver
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Skiva resten av chilin och blanda med mozzarellan och lite olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Linda

2019-04-03

Detta var riktigt gott! Över förväntan! Bra smakkombination!

Näringsvärde per portion

Energi 2935 KJ / 701 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 72 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept