Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med tomat- och olivsås och mozzarella

En enkel och riktigt god pastarätt fungerar alla dagar i veckan! Den här pastarätten serveras tillsammans med tomat- och olivsås och mozzarella. I blandas också bönor, solrosfrön, salladslök, ruccola och oliver. Fräscht och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Dela, kärna ur och hacka chilin. Ansa och skiva salladslöken. 
  3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs chili, salladslök, solrosfrön, kapris och pressad vitlök och ca 1 minut. 
  4. Tillsätt tomaterna och vatten och låt sjuda ca 5 minuter. 
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 
  6. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Hacka timjanen. Strimla paprikan. Vänd ner bönor, paprika och timjan i såsen. Håll varmt. 
  7. Smaka av såsen med salt och peppar.
  8. Bryt eller skär mozzarellan i små bitar. Häll av oliverna.
  9. Blanda pasta, tomatsås och oliver. Toppa med mozzarella och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Skiva resten av chilin och blanda med mozzarellan och lite olivolja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 1/2 röd chili
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk kapris
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 380 g kokta vita bönor
  • 1/2 kruka timjan
  • 290 g grillad paprika
  • salt
  • peppar
  • 2 förp buffelmozzarella (à 100 g)
  • 240 g urkärnade svarta oliver
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2935 kJ / 701 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer