Pasta med tomat- och olivsås och mozzarella

15
1
Pasta med tomat- och olivsås och mozzarella

En enkel och riktigt god pastarätt fungerar alla dagar i veckan! Den här pastarätten serveras tillsammans med tomat- och olivsås och mozzarella. I blandas också bönor, solrosfrön, salladslök, ruccola och oliver. Fräscht och gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019

Pasta med tomat- och olivsås och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
1/2 röd chili
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 msk olivolja
1 dl solrosfrön
1 msk kapris
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
380 g kokta vita bönor
1/2 kruka timjan
290 g grillad paprika
salt
peppar
2 förp buffelmozzarella (à 100 g)
240 g urkärnade svarta oliver
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Skiva resten av chilin och blanda med mozzarellan och lite olivolja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Linda

2019-04-03

Detta var riktigt gott! Över förväntan! Bra smakkombination!

Näringsvärde per portion

Energi 2935 KJ / 701 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 72 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden