Pasta med rostad tomatsås och stekt kapris

Pasta med tomatsås är den bästa vardagspastan! Här gör vi rigatoni med rostad tomatsås på konserverade körsbärstomater, vitlök och vita bönor som serveras med stekt kapris. Rätten är vegansk om du väljer äggfri pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2855 KJ / 683 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater99 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stMycket gott och dessutom enkelt att laga, antagligen första gången i mitt liv som jag lyckats tima allt 😅 Jag hade bara stora vita bönor hemma, och det funkade bra. Använde en blandning av solrosfrön och pumpafrön, blev också bra. Lagas absolut igen!
Ann-sofie
Toppingen med rostade solrosfrön och stekt kapris blev supergott och sältan passade bra med tomatsåsen. Det blev lite för lite sås och jag kommer nog inte använda receptet igen. Men toppingen ska jag definitivt använda fler gånger.
Verånika
Mycket gott och enkelt att laga. Lade till några klyftor vitlök men tog inget socker. Detta kommer jag laga flera gånger.
Tomas
Vi tyckte att det var inte gott tyvärr
Kimberley
Tillsätter 300g färsk salsicca som smulas sönder för en lite matigare rätt. Lägg i när ca 15 min återstår.
Ewa
Ta hälften av bönorna, snåla inte med olivoljan. Häll på vitt vin innan du sätter in i ugnen. När du ska servera så häll inte pastavattnet i såsen utan vitt vin, droppa på olja. Irene
Irene
Det ska jag prova och spännande!!
Patrik
Blev aningen torrt.
Caroline
Gott!
Gunilla
Ett jättegott recept, men något snålt med sås för 4 portioner tycker jag.
Lina