Pasta med rostad tomatsås och stekt kapris
Pasta med tomatsås är den bästa vardagspastan! Här gör vi rigatoni med rostad tomatsås på konserverade körsbärstomater, vitlök och vita bönor som serveras med stekt kapris. Rätten är vegansk om du väljer äggfri pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
3 vitlöksklyftor
1 förp kokta små vita bönor (à 390 g)
2 burkar körsbärstomater (á ca 390 g)
1 tsk torkad basilika
4 msk solrosfrön
4 msk kapris
400 g pasta (gärna rigatoni)
3 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2855 KJ / 683 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater99 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppingen med rostade solrosfrön och stekt kapris blev supergott och sältan passade bra med tomatsåsen. Det blev lite för lite sås och jag kommer nog inte använda receptet igen. Men toppingen ska jag definitivt använda fler gånger.
Verånika
2022-10-10Mycket gott och enkelt att laga. Lade till några klyftor vitlök men tog inget socker. Detta kommer jag laga flera gånger.
Tomas
2022-02-22Vi tyckte att det var inte gott tyvärr
Kimberley
2022-01-27