Pasta med rostad tomatsås och stekt kapris

28
8 Klimatsmart
Pasta med rostad tomatsås och stekt kapris

Pasta med tomatsås är den bästa vardagspastan! Här gör vi rigatoni med rostad tomatsås på konserverade körsbärstomater, vitlök och vita bönor som serveras med stekt kapris. Rätten är vegansk om du väljer äggfri pasta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Pasta med rostad tomatsås och stekt kapris

Ingredienser

4 portioner
3
vitlöksklyftor
1
förp kokta små vita bönor (à 390 g)
2
burkar körsbärstomater (á ca 390 g)
1 tsk
torkad basilika
4 msk
solrosfrön
4 msk
kapris
400 g
pasta (gärna rigatoni)
3 msk
olivolja
1 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
-
socker

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Vill du koka egna bönor till detta recept så motsvarar 1 dl torkade bönor 1 förp färdigkokta bönor à 390 g.

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Ewa

2021-04-25

Tillsätter 300g färsk salsicca som smulas sönder för en lite matigare rätt. Lägg i när ca 15 min återstår.

Irene

2021-03-28

Ta hälften av bönorna, snåla inte med olivoljan. Häll på vitt vin innan du sätter in i ugnen. När du ska servera så häll inte pastavattnet i såsen utan vitt vin, droppa på olja. Irene

Patrik

2021-03-26

Det ska jag prova och spännande!!

Näringsvärde per portion

Energi 2855 KJ / 683 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 99 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept