Pasta med tomat- och bönsås samt mozzarella
Snabbt, enkelt och gott är ledorden för dagens middag. Svarta bönor och rivna morötter blandas med en pastasås med smak av basilika som blir en matig sås. Servera med spaghetti och krämig mozzarella. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
380 g kokta svarta bönor
3 morötter
1 gul lök
1 msk olja
2 msk tomatpuré
390 g pastasås med basilika
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2674 KJ / 640 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater82 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Åååååhhh så GOTT!!! Hade inte tomatpuré hemma så vi tog lite sambal oelek plus lite vitlökssalt till. Omnomnom
Weronicha
2021-04-27Supergott! Till och med gubben gillade det och han vill alltid ha kött till maten. Jag la till vitlök, majs och mixade såsen innan servering.
Johanna
2021-02-10Glad att det ingår grönsaker i rätterna, skalar och hackar gärna!
Maria
2021-02-09