Pasta med haricots verts och mozzarella
En pasta i veckan borde det vara lag på tycker vi! Denna serveras med haricot verts, bönor och mozzarella. Det hela marineras i en pastasås med basilika. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilli)
300 g frysta haricots verts (bönor)
1 förp kokt bönmix (à 380 g)
2 förp pastasås med basilika (à 390 g)
salt
peppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2267 KJ / 541 kCal
Fett13 g
Salt1.2 g
Kolhydrater76 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Aha nu fattar jag! Det var Bönmixen som skulle sköljas och värmas…
Hillevi
2023-06-28Verkar ju helt knäppt att försöka bara hälla av bönorna, som kokar med pastan, och sen spola dom i kallt vatten för att sen värma upp dom igen i såsen…
Hillevi
2023-06-28Ush, inte gott. Pasta med ketchup slår detta med hästlängder. Haricots vertes passar inte alls till detta.
Maria
2022-09-29