Enchiladas med majs och gräddfil

Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
2
Enchiladas med majs och gräddfil

Enchiladas betyder fyllda tortillabörd och passar både stora och små! Här fyller du bröden med en färssås och bönor i en kryddmix. Rulla ihop bröden och gratinera sedan i ugnen i en tomatsås toppat med ost. Servera med lök, gurka, majs och svalkande gräddfil. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018

Enchiladas med majs och gräddfil

Ingredienser

4 portioner

Färssås

380 g  kokta svarta bönor
1/2   rödlök
1/2 msk  olivolja
ca 500 g  nötfärs
1   förp enchiladas kryddmix (à 28 g)
3 msk  tomatpuré
2 dl  vatten
8   tortillabröd (medium)
390 g  pastasås med vitlök
1 1/2 dl  riven ost

Majs och gräddfil

1/2   rödlök
1   gurka
340 g  majskorn
1 1/2 dl  gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen och kontrollera innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott och enkelt!

Marie

2019-01-09

Gott, men oj vad starkt! Nästa gång tar vi bara halva påsen med enchiladas kryddmixen.

Magnus

2019-01-05

Näringsvärde per portion

Energi3757 KJ / 898 kCal
Fett34 g
Salt7 g
Kolhydrater85 g
Protein56 g

Testa liknande recept

Enchiladas med majs- och avokadosalsa
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enchiladas med bönsallad
Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Black bean enchiladas
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enchiladas med avokadosalsa
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabba vegotacos med tomater och majs
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enchiladas med rostad majsyoghurt
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga