Enchiladas med majs och gräddfil

10
2
Enchiladas med majs och gräddfil

Enchiladas betyder fyllda tortillabörd och passar både stora och små! Här fyller du bröden med en färssås och bönor i en kryddmix. Rulla ihop bröden och gratinera sedan i ugnen i en tomatsås toppat med ost. Servera med lök, gurka, majs och svalkande gräddfil. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018

Enchiladas med majs och gräddfil

Ingredienser

4 portioner

Färssås

380 g kokta svarta bönor
1/2 rödlök
1/2 msk olivolja
ca 500 g nötfärs
1 förp enchiladas kryddmix (à 28 g)
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
8 tortillabröd (medium)
390 g pastasås med vitlök
1 1/2 dl riven ost

Majs och gräddfil

1/2 rödlök
1 gurka
340 g majskorn
1 1/2 dl gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen och kontrollera innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Marie

2019-01-09

Jättegott och enkelt!

Magnus

2019-01-05

Gott, men oj vad starkt! Nästa gång tar vi bara halva påsen med enchiladas kryddmixen.

Näringsvärde per portion

Energi 3757 KJ / 898 kCal
Fett 34 g
Salt 7 g
Kolhydrater 85 g
Protein 56 g
Läs mer om näringsvärden