Enchiladas med majs och gräddfil
Enchiladas betyder fyllda tortillabörd och passar både stora och små! Här fyller du bröden med en färssås och bönor i en kryddmix. Rulla ihop bröden och gratinera sedan i ugnen i en tomatsås toppat med ost. Servera med lök, gurka, majs och svalkande gräddfil. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2024
Ingredienser
4 portioner
Färssås
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1/2 rödlök
1/2 msk olivolja
ca 500 g nötfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 förp enchiladas kryddmix (à 28 g)
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
8 tortillabröd (medium)
1 förp pastasås med vitlök (à 390 g)
1 1/2 dl riven ost
Majs och gräddfil
1/2 rödlök
1 gurka
1 förp majskorn (à 340 g)
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3757 KJ / 898 kCal
Fett34 g
Salt7 g
Kolhydrater85 g
Protein56 g
Kommentarer
Skippade bönorna hade majsen i färsen istället. Blandade pastasåen med smetana,blev super gott.
Lizette
2024-10-19Snabbt, enkel och god fredagsmat!
Catharina
2024-10-18Supergott , gärna i kassen fler gånger
Niklas
2024-10-18