Blackbean tortillalasagne med gräddfil och nachos
Ett roligt sätt att kombinera favoriterna lasagne och tortillas! Istället för pastaplattor använder du tortillabröd och fyllningen består här av svarta bönor som fått koka upp med pastasås och salsa. Men vad är en texmex-kväll utan gräddfil, krispig sallad och salta nachos? Toppa med dessa tillbehör när ”lasagnen” tas ut ur ugnen och hugg in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2019
Ingredienser
4 portioner
2 förp svarta bönor (à 380 g)
340 g majskorn
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 förp mild chunky salsa (à 300 g)
1 förp pastasås med chili (à 390 g)
1 dl vatten
8 tortillabröd (medium)
150 g riven ost
1 isbergssallad
1 1/2 dl gräddfil
100 g nachochips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3506 KJ / 841 kCal
Fett30 g
Salt6 g
Kolhydrater101 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Underbsrt smidigt recept! Min enda förändring var att vi blandade creme fraichen med osten..
Andreas
2023-12-16Jag skippade tortillachips på sidan & la i creme fraiche i själva lasagnen. Superenkelt & supergott!
Cecilia
2020-09-16Överraskande gott!! Även gott i matlådan dagen efter.
Helena
2020-04-16