Pasta med sötpotatis, halloumi och röd pesto

38
10 Klimatsmart
Pasta med sötpotatis, halloumi och röd pesto

Basilikadoftande pasta med pesto möter chilirostad sötpotatis och gyllene stekt halloumi. Underbart och mättande vegorecept. Passa på att laga en större sats och spara till matlådan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Pasta med sötpotatis, halloumi och röd pesto

Ingredienser

4 portioner
500 g
sötpotatis
1 1/2 msk
olivolja
1/2 tsk
chiliflakes
1 1/2 krm
salt
200 g
halloumi
2 msk
rapsolja
250 g
valfri pasta
1 dl
röd pesto
1 dl
matyoghurt
65 g
rucola
1
kruka färsk basilika
1/2 dl
rostade nötter eller frön

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och matyoghurt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja en pesto gjord på ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Recept på smarrig hemmagjord Röd pesto.

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Nathalie

10/15/2020

Ni som testat, har det även varit gott att spara till matlåda? När jag sparat rätter med halloumi förut har den blivit torr och inte alls speciellt god att värma på..

Maria

10/6/2020

Enkelt, frächst och otroligt gott!

Sophie

5/2/2020

Väldigt gott, passade hela familjen. (Tvillingar på 21 månader)

Näringsvärde per portion

Energi 3315 KJ / 793 kCal
Fett 43 g
Salt 3.23 g
Kolhydrater 71 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept