Halloumi- och sötpotatisbiffar
Halloumi och sötpotatis i en perfekt form, nämligen som biffar. Busenkelt att laga är det också! Det enda du behöver göra är att svänga ihop de få ingredienserna till biffarna, skjutsa in i ugnen, koka ris och vips – så var maten klar!
Ingredienser
4 portioner
250 g sötpotatis
200 g halloumi
2 dl matyoghurt
1 kruka sallad
Att ha hemma
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk spiskummin
1 msk olja
4 port ris eller annat gryn
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2412 KJ / 576 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater68 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och fräscht recept. Smidigt att platta ut och sen steka i ugnen. Kan kryddas på något mer efter smak.
Victoria
2023-08-08Det är riktigt gott. Jag gjorde 4 lite större biffar och serverade bulgur kokt med 1 buljong tärning och ärtor till. Det blev sweet chilisås istället för yoghurt .
Jeanette
2023-07-07Supergoda! Har modifierat lite och även lagt till chiafrö, pumpakärnor, fetaost samt bytt ströbröd mot mandelmjöl. Även lite mer kryddor som koriander och persilja.
Cecilia
2023-02-04