Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja

Betyg 3.8 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja

Vem har sagt att skaldjur och vitt vin bara får avnjutas en fredag? Med fullkornspasta och massor av färsk, c-vitaminrik bladpersilja blir detta lite vardagslyxigt.

Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja

Ingredienser

4 portioner
350 g skaldjursmix
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
250 g körsbärstomater
1 ask färsk bladpersilja (à20 g)
4 port fullkornsspaghetti
3 msk olivolja
1 dl vitt vin
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Totalt smaklöst recept

    Jan

Näringsvärde per portion

Energi1970 KJ / 471 kCal
Fett12 g
Salt1.5 g
Kolhydrater59 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Aprikoser i vitt vin
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönkålspasta med vitt vin och pecorino
    Betyg 3.9 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad