Krämig kycklingpasta med vitt vin och tomat

13
1
Krämig kycklingpasta med vitt vin och tomat

Vem kan motstå en middagsrätt som tillagas i ett nafs och är delikat? Det är just vad kvällens middag bjuder på: en krämig kycklingpasta där det vita vinet får puttra med den senapsdoftande crème fraichen och skivade kycklingfiléerna. Garnera med röda små körsbärstomatshalvor och peppriga ruccolablad. Låt det väl smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017

Krämig kycklingpasta med vitt vin och tomat

Ingredienser

2 portioner
2
port pasta (gärna tagliatelle)
200 g
stekta och skivade kycklingfiléer
1 dl
vitt matlagningsvin
1 dl
crème fraiche tre sorters senap
250 g
körsbärstomater
65 g
rucola

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Roger

2021-01-09

God rätt! finns inte färdig creme fraiche med tre sorters senap längre, men vi blandade tre rågade teskedar olika senap i två dl vanlig crème fraiche.

Näringsvärde per portion

Energi 2268 KJ / 543 kCal
Fett 16 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept