Krämig kycklingpasta med vitt vin och tomat
Vem kan motstå en middagsrätt som tillagas i ett nafs och är delikat? Det är just vad kvällens middag bjuder på: en krämig kycklingpasta där det vita vinet får puttra med den senapsdoftande crème fraichen och skivade kycklingfiléerna. Garnera med röda små körsbärstomatshalvor och peppriga ruccolablad. Låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna tagliatelle)
200 g stekta och skivade kycklingfiléer
1 dl vitt matlagningsvin
1 dl crème fraiche tre sorters senap
250 g körsbärstomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2268 KJ / 543 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God rätt! finns inte färdig creme fraiche med tre sorters senap längre, men vi blandade tre rågade teskedar olika senap i två dl vanlig crème fraiche.
Roger
2021-01-09