Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Krämig kycklingpasta med vitt vin och tomat

Vem kan motstå en middagsrätt som tillagas i ett nafs och är delikat? Det är just vad kvällens middag bjuder på: en krämig kycklingpasta där det vita vinet får puttra med den senapsdoftande crème fraichen och skivade kycklingfiléerna. Garnera med röda små körsbärstomatshalvor och peppriga ruccolablad. Låt det väl smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i en stekpanna. Sänk värmen och rör i vin och crème fraiche. Låt småkoka ca 5 minuter.
  3. Dela tomaterna.
  4. Blanda pastan med såsen och servera med tomater och ruccla.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna tagliatelle)
  • 200 g stekta och skivade kycklingfiléer
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 dl crème fraiche tre sorters senap
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2268 kJ / 543 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept