Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Minimorötter med vitt vin och oregano

Minimorötter med vitt vin och oregano tillagar du på grillen i foliepaket. Vitlök och flingsalt tillför lysande smaker till morötterna. Servera gärna till kyckling, korv eller halloumi.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba morötter (större skalas och delas på längden). Skala vitlöksklyfta och krossa den lätt.
  2. Lägg morötter, vitlök, några oreganokvistar, en klick smör, flingsalt och peppar på ett rejält ark dubbelvikt ugnsfolie. Vik ihop till en påse med dubbla veck på sidorna. Häll på vitt vin och förslut sista kanten noga. Lägg på grillen i 20-25 minuter.

Tips

Gott till: Grillad halloumi, chorizo eller kycklingklubba.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g späda morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • oreganokvistar
  • en klick smör
  • flingsalt
  • peppar
  • ugnsfolie
  • 1 dl vitt vin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 419 kJ / 100 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer