Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja

Vem har sagt att skaldjur och vitt vin bara får avnjutas en fredag? Med fullkornspasta och massor av färsk, c-vitaminrik bladpersilja blir detta lite vardagslyxigt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina skaldjursmixen. Sila bort vätskan.
  2. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och tärna fänkålen. Dela tomaterna. Hacka persiljan. 
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara lite av kokvattnet vid avhällning.
  5. Stek skaldjursmix, lök, vitlök och fänkål i olivoljan i en stekpanna på hög värme tills skaldjuren börjar få färg och löken är mjuk. Tillsätt vinet, koka upp och dra av från värmen.
  6. Blanda ner pasta, tomater och hälften av persiljan i stekpannan. Späd ev. med lite kokvatten (från pastan) och smaka av med salt och peppar. 
  7. Strö över resten av persiljan och servera.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g skaldjursmix
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 ask färsk bladpersilja (à20 g)
  • 4 port fullkornsspaghetti
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1970 kJ / 471 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept