Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja

18
0
Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja

Vem har sagt att skaldjur och vitt vin bara får avnjutas en fredag? Med fullkornspasta och massor av färsk, c-vitaminrik bladpersilja blir detta lite vardagslyxigt.

Skriv ut
Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja

Ingredienser

4 portioner
350 g
skaldjursmix
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
fänkål
250 g
körsbärstomater
1
ask färsk bladpersilja (à20 g)
4
port fullkornsspaghetti
3 msk
olivolja
1 dl
vitt vin
-
salt och svartpeppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1970 KJ / 471 kCal
Fett 12 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept