Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja

Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
0
Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja

Vem har sagt att skaldjur och vitt vin bara får avnjutas en fredag? Med fullkornspasta och massor av färsk, c-vitaminrik bladpersilja blir detta lite vardagslyxigt.

Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja

Ingredienser

4 portioner
350 g  skaldjursmix
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   fänkål
250 g  körsbärstomater
1   ask färsk bladpersilja (à20 g)
4   port fullkornsspaghetti
3 msk  olivolja
1 dl  vitt vin
salt och svartpeppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1970 KJ / 471 kCal
Fett12 g
Salt1.5 g
Kolhydrater59 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Het skaldjurssås med persilje- och vitlökspapardelle
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurspasta med saffran- och tomatsås
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurspasta
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paella med chorizo och syrliga skaldjur
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurswok med glasnudlar
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel frutti di mare
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga