Svartkålspasta med vitt vin och pecorino
En underbar pasta med klassiska italienska smaker. Pricken över i:et är pecorinoosten som binder ihop smakerna perfekt. Strö över lite salt och nymald svartpeppar och dröm er bort till Medelhavet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna vermicelli)
150 g haricots verts (bönor)
1 förp cannellinibönor (à 380 g)
125 g skuren svartkål
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
100 g pecorinoost
salt
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2857 KJ / 685 kCal
Fett34 g
Salt3.14 g
Kolhydrater65 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Vi körde mer svartkål och skippade haricot verts. Mer grädde och vegansk ”parmesan” på nötter och näringsjäst. Mumsigt!
Nina
2022-04-23Gott, men kålen och vinet gick inte hem hos barnen. Jag tog parmesan istället för pecorino, för det var vad vi hade hemma.
Johanna
2021-01-20