Svartkålspasta med vitt vin och pecorino

10
2
Svartkålspasta med vitt vin och pecorino

En underbar pasta med klassiska italienska smaker. Pricken över i:et är pecorinoosten som binder ihop smakerna perfekt. Strö över lite salt och nymald svartpeppar och dröm er bort till Medelhavet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017

Svartkålspasta med vitt vin och pecorino

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna vermicelli)
150 g haricots verts (bönor)
1 förp cannellinibönor (à 380 g)
125 g skuren svartkål
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
100 g pecorinoost
salt och peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Nina

2022-04-23

Gott! Vi körde mer svartkål och skippade haricot verts. Mer grädde och vegansk ”parmesan” på nötter och näringsjäst. Mumsigt!

Johanna

2021-01-20

Gott, men kålen och vinet gick inte hem hos barnen. Jag tog parmesan istället för pecorino, för det var vad vi hade hemma.

Näringsvärde per portion

Energi 2857 KJ / 685 kCal
Fett 34 g
Salt 3.14 g
Kolhydrater 65 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden