Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

5
0
Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

Vitt vin, salvia och parmesan är klassiska italienska ingredienser som blir utmärkt sällskap till kronärtskockor. Kronärtskockorna kokas först klart i kvartar innan de bräseras ihop med bästa smakkompisarna och rejält med smör som lyfter smakerna ett extra snäpp.

Skriv ut
Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

Ingredienser

4 portioner
2 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk
färskpressad citronsaft
2
lagerblad
2
kronärtskockor
1/2
kruka salvia
1 dl
vitt vin eller matlagningsvin
25 g
rumstempererat smör
-
salt
-
svartpeppar
1 dl
finriven parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 945 KJ / 226 kCal
Fett 9 g
Salt 6.48 g
Kolhydrater 17 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept