Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
1
Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

Vitt vin, salvia och parmesan är klassiska italienska ingredienser som blir utmärkt sällskap till kronärtskockor. Kronärtskockorna kokas först klart i kvartar innan de bräseras ihop med bästa smakkompisarna och rejält med smör som lyfter smakerna ett extra snäpp.

Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

Ingredienser

4 portioner
2 l  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk  färskpressad citronsaft
2   lagerblad
2   kronärtskockor
1/2   kruka salvia
1 dl  vitt vin eller matlagningsvin
25 g  rumstempererat smör
salt
svartpeppar
1 dl  finriven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Har gjort det vid flera tillfällen och vi gillar smakerna ihop

Sofie

2021-10-06

Näringsvärde per portion

Energi945 KJ / 226 kCal
Fett9 g
Salt6.48 g
Kolhydrater17 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Kokta kronärtskockor med sojasmör
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kokt kronärtskocka med citron- och dragonsmör
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bruschetta med marinerad kronärtskocka och parmaskinka
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fritatta med spenat och canellinibönor
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Antipasto Misto
Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kronärtskockor med lufttorkad skinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga