Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
1
Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

Vitt vin, salvia och parmesan är klassiska italienska ingredienser som blir utmärkt sällskap till kronärtskockor. Kronärtskockorna kokas först klart i kvartar innan de bräseras ihop med bästa smakkompisarna och rejält med smör som lyfter smakerna ett extra snäpp.

Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

Ingredienser

4 portioner
2 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk färskpressad citronsaft
2 lagerblad
2 kronärtskockor
1/2 kruka salvia
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
25 g rumstempererat smör
salt
svartpeppar
1 dl finriven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Har gjort det vid flera tillfällen och vi gillar smakerna ihop

Sofie

2021-10-06

Näringsvärde per portion

Energi945 KJ / 226 kCal
Fett9 g
Salt6.48 g
Kolhydrater17 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Kokta kronärtskockor med sojasmör
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kokt kronärtskocka med citron- och dragonsmör
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pasta med tomat, kronärtskocka och burrata
Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bruschetta med marinerad kronärtskocka och parmaskinka
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fritatta med spenat och canellinibönor
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kronärtskockor med lufttorkad skinka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga