Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan
![Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_164029/cf_259/kronartskocka_med_vitt_vin__salvia_och_parmesan.jpg)
Vitt vin, salvia och parmesan är klassiska italienska ingredienser som blir utmärkt sällskap till kronärtskockor. Kronärtskockorna kokas först klart i kvartar innan de bräseras ihop med bästa smakkompisarna och rejält med smör som lyfter smakerna ett extra snäpp.
![Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_164029/cf_259/kronartskocka_med_vitt_vin__salvia_och_parmesan.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk färskpressad citronsaft
2 lagerblad
2 kronärtskockor
1/2 kruka salvia
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
25 g rumstempererat smör
salt
svartpeppar
1 dl finriven parmesan
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi945 KJ / 226 kCal
Fett9 g
Salt6.48 g
Kolhydrater17 g
Protein8 g
Kommentar
Jättegott! Har gjort det vid flera tillfällen och vi gillar smakerna ihop
Sofie
2021-10-06