Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

7
1
Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

Vitt vin, salvia och parmesan är klassiska italienska ingredienser som blir utmärkt sällskap till kronärtskockor. Kronärtskockorna kokas först klart i kvartar innan de bräseras ihop med bästa smakkompisarna och rejält med smör som lyfter smakerna ett extra snäpp.

Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan

Ingredienser

4 portioner
2 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk färskpressad citronsaft
2 lagerblad
2 kronärtskockor
1/2 kruka salvia
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
25 g rumstempererat smör
salt
svartpeppar
1 dl finriven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Sofie

2021-10-06

Jättegott! Har gjort det vid flera tillfällen och vi gillar smakerna ihop

Näringsvärde per portion

Energi 945 KJ / 226 kCal
Fett 9 g
Salt 6.48 g
Kolhydrater 17 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden