Pancettapasta med vitt vin och persilja
En härlig pancettapasta med vitt vin går snabbt att svänga ihop och smakar utmärkt. Pancettan är härligt krispig och grädden gör rätten krämig. Servera med persilja och körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna casarecce)
1 rödlök
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
160 g pancetta
150 g flower sprouts (eller brysselkål)
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
salt
peppar
1/2 kruka persilja
250 g gula körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2908 KJ / 696 kCal
Fett35 g
Salt2.97 g
Kolhydrater68 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hur ska man göra med brysselkålen?
Elin
2022-01-23Hej Elin! I steg 4 står det "Rör i kålen och stek den mjuk", då menas brysselkålen. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-02-01