Pancettapasta med vitt vin och persilja

1
0
Pancettapasta med vitt vin och persilja

En härlig pancettapasta med vitt vin går snabbt att svänga ihop och smakar utmärkt. Pancettan är härligt krispig och grädden gör rätten krämig. Servera med persilja och körsbärstomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Pancettapasta med vitt vin och persilja

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna casarecce)
1
rödlök
1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)
160 g
pancetta
150 g
flower sprouts (eller brysselkål)
1
vitlöksklyfta
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
2 dl
vispgrädde
-
salt
-
peppar
1/2
kruka persilja
250 g
gula körsbärstomater

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2908 KJ / 696 kCal
Fett 35 g
Salt 2.97 g
Kolhydrater 68 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept