Kycklinggryta med fänkål och vitt vin

Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
0
Kycklinggryta med fänkål och vitt vin

Storkalas på gång? När många magar ska mättas är en gryta perfekt att bjuda på. Servera gärna den här smakrika kycklinggrytan ihop med ett gott bröd och färskost med smak av parmesan, citron och oregano. Suverän festmat att laga i förväg!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Kycklinggryta med fänkål och vitt vin

Ingredienser

10 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 fänkål (3 st motsvarar ca 800 g)
600 g morötter
4 msk olivolja
4 msk smör
2 dl vitt vin
1/2 l vatten
3 msk konc kycklingfond
3 tsk torkad dragon
1200 g kycklinglårfilé
3 tsk salt
1 tsk svartpeppar
300 g haricots verts (bönor) eller salladsärter/sugar snaps
2 burkar bönor à 400 g (gärna canellinibönor)
3 dl vispgrädde
majsstärkelse (till redning)
1 msk finrivet citronskal
färsk oregano (till garnering)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är på enbart grytan ej serveringsförslag.
Energi2000 KJ / 479 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater19 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Italiensk kycklinggryta
Betyg 3.7 av 5.
126 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karré med lök och dragon
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med hasselnötter och bönor
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta
Betyg 2.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gryta med kyckling och äpple
Betyg 3.8 av 5.
145 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingragu med svamp och senap
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga