Kycklinggryta med fänkål och vitt vin
Storkalas på gång? När många magar ska mättas är en gryta perfekt att bjuda på. Servera gärna den här smakrika kycklinggrytan ihop med ett gott bröd och färskost med smak av parmesan, citron och oregano. Suverän festmat att laga i förväg!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
10 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 fänkål (3 st motsvarar ca 800 g)
600 g morötter
4 msk olivolja
4 msk smör
2 dl vitt vin
1/2 l vatten
3 msk konc kycklingfond
3 tsk torkad dragon
1200 g kycklinglårfilé
3 tsk salt
1 tsk svartpeppar
300 g haricots verts (bönor) eller salladsärter/sugar snaps
2 burkar bönor à 400 g (gärna canellinibönor)
3 dl vispgrädde
majsstärkelse (till redning)
1 msk finrivet citronskal
färsk oregano (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är på enbart grytan ej serveringsförslag.
Energi2000 KJ / 479 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater19 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer