Kycklinggryta med fänkål och vitt vin

18
0 Klimatsmart
Kycklinggryta med fänkål och vitt vin

Storkalas på gång? När många magar ska mättas är en gryta perfekt att bjuda på. Servera gärna den här smakrika kycklinggrytan ihop med ett gott bröd och färskost med smak av parmesan, citron och oregano. Suverän festmat att laga i förväg!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Kycklinggryta med fänkål och vitt vin

Ingredienser

10 portioner
2
gula lökar
3
vitlöksklyftor
3
fänkål (3 st motsvarar ca 800 g)
600 g
morötter
4 msk
olivolja
4 msk
smör
2 dl
vitt vin
1/2 l
vatten
3 msk
konc kycklingfond
3 tsk
torkad dragon
1200 g
kycklinglårfilé
3 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
300 g
haricots verts eller salladsärter/sugar snaps
2
burkar bönor à 400 g (gärna canellinibönor)
3 dl
vispgrädde
-
majsstärkelse (till redning)
1 msk
finrivet citronskal
-
färsk oregano (till garnering)

För alla

Kontrollera noga fonden för samtliga allergener.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.Näringsberäkningen är på enbart grytan ej serveringsförslag.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2000 KJ / 479 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 19 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept