Pasta med schalottenlök, sparris, salvia och feta
En vårinspirerad vegetarisk pasta med grön sparris, plommontomater och feta. Den färgglada pastan smaksätts med kryddig salvia som matchar den smakrika schalottenlöksfonden och grönsakerna. En snabblagad grön rätt som passar både vardag och fest.
Ingredienser
4 portioner
4 bananschalottenlökar
1 knippe grön sparris
1 kruka salvia
250 g miniplommontomater
150 g fetaost
2 msk olivolja
2 msk schalottenlöksfond
2 dl vatten
4 port spaghetti
65 g babyspenat
salt och svartpeppar
För alla:
Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2048 KJ / 490 kCal
Fett18 g
Salt1.49 g
Kolhydrater59 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Underbar rätt som vi lagat många gånger!
Erika
2020-05-15