Pasta med schalottenlök, sparris, salvia och feta

16
1 Klimatsmart
Pasta med schalottenlök, sparris, salvia och feta

En vårinspirerad vegetarisk pasta med grön sparris, plommontomater och feta. Den färgglada pastan smaksätts med kryddig salvia som matchar den smakrika schalottenlöksfonden och grönsakerna. En snabblagad grön rätt som passar både vardag och fest.

Skriv ut
Pasta med schalottenlök, sparris, salvia och feta

Ingredienser

4 portioner
4
bananschalottenlökar
1
knippe grön sparris
1
kruka salvia
250 g
miniplommontomater
150 g
fetaost
2 msk
olivolja
2 msk
schalottenlöksfond
2 dl
vatten
4
port spaghetti
65 g
babyspenat
-
salt och svartpeppar

För alla:

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Erika

2020-05-15

Underbar rätt som vi lagat många gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2048 KJ / 490 kCal
Fett 18 g
Salt 1.49 g
Kolhydrater 59 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept