Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Spaghetti med salvia och isterband

En superenkel spaghetti med salvia och isterband men som ändå bjuder på härliga smaker. Den krämiga såsen komponeras då isterband smulas ned i en het stekpanna där de får sällskap av grädden som bidrar till förvandlingen. Smaka av med citronsaft och vänd ned salvian. Servera med pastan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp en kastrull med vatten till pastan.
  2. Dela morötter på längden. Ansa salladsärter. 
  3. Ansa och skiva purjolök. Strimla salvia.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Koka med salladsärter och morötter de sista 2 minuterna på pastans koktid.
  6. Dela korvarna på längden och skrapa ur innehållet. Smula i korvköttet i en stekpanna och stek knaprigt tillsammans med purjolöken. Häll i grädde och koka upp. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. 
  7. Vänd ner salvian.
  8. Servera pastan och grönsakerna med såsen.

För alla

Gör glutenfri: använd isterband och pasta utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g morötter
  • 150 g salladsärter
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 kruka salvia
  • 4 port spaghetti
  • 4 isterband
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3336 kJ / 797 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept