Morotspasta med vitlöksstekt svamp och basilika
Att en rätt kan vara så god! Såsen till pastan görs på schalottenlök, rivna morötter, crème fraiche och smaksätts med färsk basilika. Till tagliatellen serveras bön- och svampfräs och goda små rumsvarma tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
Sås
Bön- och svampfräs
För alla
Kontrollera noga innehållet i pastasåsen och buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt ut crème fraiche och smör mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag mixade inte såsen.
Jessica
2023-05-25God kombo. Kändes onödigt att mixa såsen slät, hade funkat bra utan. Lite väl söt sås av moroten. Gott med svampmixen till!
Maria
2023-03-31