UNDER 30 MIN | Enkel

Soppa med matiga toppings

En soppa, oavsett om den är hemgjord eller köpt, blir ännu godare och mättande med topping. Här får du recept på två olika toppings med ost och krispiga grönsaker. Enkelt, snabbt och smakrikt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Tomat, paneer och sockerärtor

  1. Stek osten i oljan i en stekpanna på båda sidor tills den får fin färg. Skär osten i tärningar.
  2. Dela tomaterna i fyra klyftor. Strimla sockerärtorna fint. Pressa ½ msk citronsaft (för 4 port).
  3. Blanda ost, tomater, sockerärtor, citronsaft och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Värm soppan. Servera soppan med topping.

Sparris, paneer, rädisor

  1. Stek osten i oljan i en stekpanna på båda sidor till den får fin färg. Skär osten i tärningar.
  2. Skär bort ca 2 cm av botten på sparrisen. Skala sparrisen om den är tjock. Skär sparrisen i mycket tunna skivor.
  3. Ansa och skiva rädisorna mycket tunt, gärna på en mandolin. Pressa ½ msk saft från limen (för 4 port).
  4. Blanda ost, sparris och rädisor med limesaften och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Värm soppan. Servera soppan med topping.

För alla

Kontrollera noga innehållet i soppan.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 4 port färdig soppa (t ex vit sparrissoppa eller tomatsoppa)
Paneer med tomat och sockerärtor
  • 1/2 förp paneer ost (à 225 g)
  • 1 msk olja
  • 10 miniplommontomater
  • 15 sockerärtor
  • 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Sparris, paneer och rädisor
  • 1/2 förp paneer ost (à 225 g)
  • 6 gröna sparrisar
  • 10 rädisor
  • 1/2 lime
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar