Pasta med salvia och pancetta

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Pasta med salvia och pancetta

Krämig pasta blandas med salvia och pancetta. Blanda ner brysselkål och rödlök i pannan och smaka av med matlagningsvin. Toppa med gröna tatsoiblad innan servering för en smakrik upplevelse.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017

Pasta med salvia och pancetta

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
500 g  brysselkål
300 g  pancetta
1 msk  olja
2 1/2 dl  vitt matlagningsvin
2 dl  matlagningsgrädde
2 tsk  majsstärkelse
250 g  körsbärstomater
1/2   kruka salvia
4   port pasta (gärna pappardelle)
1   kruka tatsoi

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3145 KJ / 752 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pancettapasta med oliver och ruccola
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carbonara på pancetta
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panchettapasta med tomat- och basilikasås
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig pasta med pancetta och ärtor
Betyg 4.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brynt brysselkål med pancetta och gruyère
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pollo blanco med salvia
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga