Pasta med salvia och pancetta

6
0
Pasta med salvia och pancetta

Krämig pasta blandas med salvia och pancetta. Blanda ner brysselkål och rödlök i pannan och smaka av med matlagningsvin. Toppa med gröna tatsoiblad innan servering för en smakrik upplevelse.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017

Pasta med salvia och pancetta

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
500 g
brysselkål
300 g
pancetta
1 msk
olja
2 1/2 dl
vitt matlagningsvin
2 dl
matlagningsgrädde
2 tsk
majsstärkelse
250 g
körsbärstomater
1/2
kruka salvia
4
port pasta (gärna pappardelle)
1
kruka tatsoi

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3145 KJ / 752 kCal
Fett 38 g
Salt 3 g
Kolhydrater 67 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept