Pasta med salvia och pancetta
Krämig pasta blandas med salvia och pancetta. Blanda ner brysselkål och rödlök i pannan och smaka av med matlagningsvin. Toppa med gröna tatsoiblad innan servering för en smakrik upplevelse.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
500 g brysselkål
300 g pancetta
1 msk olja
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
250 g körsbärstomater
1/2 kruka salvia
4 port pasta (gärna pappardelle)
1 kruka tatsoi
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3145 KJ / 752 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer