Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med salvia och pancetta

Krämig pasta blandas med salvia och pancetta. Blanda ner brysselkål och rödlök i pannan och smaka av med matlagningsvin. Toppa med gröna tatsoiblad innan servering för en smakrik upplevelse.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Skala och skiva löken. Ansa och dela brysselkålen i halvor.
  3. Stek pancetta, brysselkål och lök i omgångar i oljan och lägg över i en kastrull. Häll i vinet, koka upp och låt sjuda någon minut.
  4. Blanda grädden med majsstärkelsen. Rör ner grädden och låt sjuda under lock ca 8 minuter.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Dela tomaterna i halvor och hacka salvian. Vänd ner det i såsen vid servering.
  7. Servera pastan med såsen och toppa med tatsoi.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 500 g brysselkål
  • 300 g pancettaskinka
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka salvia
  • 4 port pasta (gärna pappardelle)
  • 1 kruka tatsoi
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3145 kJ / 752 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept