Gräddig pasta med pancetta och ärtor

48
14
Gräddig pasta med pancetta och ärtor

En gräddig pastasås med bacon brukar gå hem hos både barn och vuxna, dessutom är den snabb och enkel att laga till vardagsmiddag. Här kan du använda pancetta i stället för bacon, ett lite kryddigare sidfläsk som inte är rökt utan lufttorkat. Gröna ärter ger pastan lite extra färg och fibrer.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Gräddig pasta med pancetta och ärtor

Ingredienser

4 portioner
4 port spaghetti
250 g frysta, små gröna ärtor
1 gul lök
2 förp, tärnad pancetta (à 160 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
4 äggulor

Att ha hemma

1 tsk olja
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen och välj pasta utan ägg.

Gör så här

Klimattips

För en mer klimatsmart rätt byter du enkelt ut pancettan mot kycklingbacon som du strimlar och steker. Då minskar du klimatpåverkan med 45 %.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite timjan eller pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Yvonne

2022-03-22

Lättlagat o snabbt o gott

Amanda

2021-12-11

Vidrigt. Varken vuxna, 1-eller 3-åringen fick i sig mer än en tugga. 3-åringen är ändå den minst kräsna jag nånsin träffat, det enda han inte gillat innan är broccolisoppa. Både märklig konsistens och smak på rätten.

Sara

2021-12-09

Gott, snabbt och enkelt

Näringsvärde per portion

Energi 2398 KJ / 576 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden