Gräddig pasta med pancetta och ärtor
En gräddig pastasås med bacon brukar gå hem hos både barn och vuxna, dessutom är den snabb och enkel att laga till vardagsmiddag. Här kan du använda pancetta i stället för bacon, ett lite kryddigare sidfläsk som inte är rökt utan lufttorkat. Gröna ärter ger pastan lite extra färg och fibrer.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
250 g frysta, små gröna ärtor
1 gul lök
2 förp, tärnad pancetta (à 160 g)
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
peppar
salt
4 äggulor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2398 KJ / 576 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott !
Marianne
2023-02-16Väldigt gott tyckte hela familjen!
Sophie
2023-02-15Väldigt gott med lite extra kryddor, lök, vitlök och timjan. Blev 7 portioner. Väldigt bra matlådor! :-)
Lennart
2023-02-14