Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Brynt brysselkål med pancetta och gruyère

Brysselkål är en gröda man antingen älskar eller hatar. Förrän man har provat att steka brysselkålen i stället för att koka den. Då har den potential att bli älskad av alla, för det blir magiskt gott! Särskilt tillsammans med salt sidfläsk, syrligt granatäpple och pikant ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa brysselkålen och dela dem på mitten.
  2. Stek pancettan i en stekpanna tills den får färg. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Stek brysselkålen i smör och olja i en stekpanna på hög värme ca 2 minuter. Rör om då och då.
  4. Tillsätt sockret. Stek ytterligare några minuter på medelvärme, tills brysselkålen är gyllenbrun. Krydda med salt och peppar.
  5. Ta från värmen och rör ner osten. Blanda med spenaten och lägg upp på ett fat. Strö över pancetta och granatäppelkärnor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g brysselkål
  • 150 g tärnad pancetta eller bacon
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 50 g riven ost av gruyère- eller parmesantyp
  • 65 g bladspenat
  • 1 dl frysta, tinade granatäppelkärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 965 kJ / 231 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer