Brynt brysselkål med pancetta och gruyère

Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
7
Brynt brysselkål med pancetta och gruyère

Brysselkål är en gröda man antingen älskar eller hatar. Förrän man har provat att steka brysselkålen i stället för att koka den. Då har den potential att bli älskad av alla, för det blir magiskt gott! Särskilt tillsammans med salt sidfläsk, syrligt granatäpple och pikant ost.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Brynt brysselkål med pancetta och gruyère

Ingredienser

6 portioner
500 g  brysselkål
150 g  tärnad pancetta eller bacon
2 msk  smör
1 msk  rapsolja
2 tsk  strösocker
1 1/2 krm  salt
1/2 krm  peppar
50 g  riven ost av gruyère- eller parmesantyp
65 g  bladspenat
1 dl  frysta, tinade granatäppelkärnor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat

Kommentarer

Godaste julsallad !!!!!

Monica

2023-12-14

Kan man göra i förväg och värma?

Liselotte

2022-12-23

Vi åt det tillsammans med oxfilé och rostad potatis. Supergott!

Erik

2020-03-01

Näringsvärde per portion

Energi965 KJ / 231 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Pasta med brysselkål och pancetta
Betyg 4.1 av 5.
78 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jultallrik med äppelkarré, brysselkål och halloumi
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
75 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin
Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga