Brynt brysselkål med pancetta och gruyère
Brysselkål är en gröda man antingen älskar eller hatar. Förrän man har provat att steka brysselkålen i stället för att koka den. Då har den potential att bli älskad av alla, för det blir magiskt gott! Särskilt tillsammans med salt sidfläsk, syrligt granatäpple och pikant ost.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
6 portioner
500 g brysselkål
150 g tärnad pancetta eller bacon
2 msk smör
1 msk rapsolja
2 tsk strösocker
1 1/2 krm salt
1/2 krm peppar
50 g riven ost av gruyère- eller parmesantyp
65 g bladspenat
1 dl frysta, tinade granatäppelkärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi965 KJ / 231 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein10 g
Kommentarer
Godaste julsallad !!!!!
Monica
2023-12-14Kan man göra i förväg och värma?
Liselotte
2022-12-23Vi åt det tillsammans med oxfilé och rostad potatis. Supergott!
Erik
2020-03-01