Brynt brysselkål med pancetta och gruyère

38
6
Brynt brysselkål med pancetta och gruyère

Brysselkål är en gröda man antingen älskar eller hatar. Förrän man har provat att steka brysselkålen i stället för att koka den. Då har den potential att bli älskad av alla, för det blir magiskt gott! Särskilt tillsammans med salt sidfläsk, syrligt granatäpple och pikant ost.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Brynt brysselkål med pancetta och gruyère

Ingredienser

6 portioner
500 g brysselkål
150 g tärnad pancetta eller bacon
2 msk smör
1 msk rapsolja
2 tsk strösocker
1 1/2 krm salt
1/2 krm peppar
50 g riven ost av gruyère- eller parmesantyp
65 g bladspenat
1 dl frysta, tinade granatäppelkärnor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ och matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Liselotte

2022-12-23

Kan man göra i förväg och värma?

Erik

2020-03-01

Vi åt det tillsammans med oxfilé och rostad potatis. Supergott!

Magnus

2020-02-24

Kanongott. Körde det som en huvudrätt.

Näringsvärde per portion

Energi 965 KJ / 231 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 7 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden