Carbonara på pancetta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Carbonara på pancetta

En klassisk och snabblagad carbonara kan aldrig gå fel. Den här serveras med tärnad pancetta, gröna ärtor och skivade tomater, och den krämiga såsen passar utmärkt ihop med spaghettin. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Stek pancettan i en stekpanna.
  3. Blanda majsstärkelse med mjölk och grädde och rör ner i stekpannan. Låt koka några minuter under omrörning. Smaka av med peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt ärtorna koka med pastan när det återstår 2 minuter av koktiden.
  5. Skär tomaterna i skivor.
  6. Till servering: Servera spaghettin med sås och tomater.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp, tärnad pancettaskinka (à 160 g)
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • peppar
  • 4 port spaghetti
  • 250 g små ärter
Till servering
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2968 kJ / 711 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept