Carbonara på pancetta

36
4
Carbonara på pancetta

En klassisk och snabblagad carbonara kan aldrig gå fel. Den här serveras med tärnad pancetta, gröna ärtor och skivade tomater, och den krämiga såsen passar utmärkt ihop med spaghettin. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Carbonara på pancetta

Ingredienser

4 portioner
2
förp, tärnad pancetta (à 160 g)
2 tsk
majsstärkelse
2 dl
mjölk
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
-
peppar
4
port spaghetti
250 g
små ärtor

Till servering

2
tomater

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Lotte

1/17/2020

Supergott ska lagas igen

Malin

6/6/2018

Det är en skam för en recept-sida att kalla detta en klassisk carbonara. Detta är INTE en carbonara. Carbonara innehåller varken mjölk, grädde eller majsstärkelse. Vad ska du ha majsstärkelse för när du har massor med stärkelse i pastavattnet?

Anna

10/11/2017

"Såsen" blev lite väl salt med tanke på barnen i familjen

Näringsvärde per portion

Energi 2968 KJ / 711 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 63 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept