Carbonara på pancetta
En svensk och snabblagad carbonara kan aldrig gå fel. Den här serveras med tärnad pancetta, gröna ärtor och skivade tomater, och den krämiga såsen passar utmärkt ihop med spaghettin. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017
Ingredienser
4 portioner
2 förp, tärnad pancetta (à 160 g)
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
peppar
4 port spaghetti
250 g små ärtor
Till servering
2 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2968 KJ / 711 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein27 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Herregud! Att ni kallar denna rätt för "en klassisk Carbonara" är bedrövligt. Detta är så långt ifrån en Carbonara man kan komma! De enda ingredienserna ovan som ingår i en Carbonara är spaghetti, svartpeppar och pancetta (helst guanciale om man kan få tag på det). Resten ska bara bort. Den kanske smakar gott ändå men kalla det för guds skull något annat. Vi tar det från början: Majsstärkelse: Nej! Mjölk: NEJ! Grädde: NEEJ!!! Ärtor: NEEEJ!!! Tomater: NEJ! Och som om inte detta var nog saknas dessutom två av de tre huvudingredienserna: Pecorino Romano! Ägg! Detta är som att kalla ett recept med makaroner och korv för en klassisk Janssons Frestelse.
Michael
2024-08-27De enda tre ingredienserna i det här receptet som också finns i en klassisk carbonara är pasta, pancetta (eller helst guanciale) och svartpeppar. Här har ni inte ens ägg, vilket det ska vara. Det vet ni ju om så klart, men kalla det inte en klassisk carbonara.
Marco
2024-04-12Super gott!!!!!!
Helena
2022-10-07