Pollo blanco med salvia

6
2
Pollo blanco med salvia

En mustig och ljuvligt god kycklingpasta med smak av salvia. Kycklingfärsen steks gyllene och får sedan puttra i en krämig gräddsås kryddad med salvia och vitlök. Servera såsen med nykokt al dente pasta och en fräsch sallad med söta babyplommontomater och krispig hjärtsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017

Pollo blanco med salvia

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g kycklingfärs
1 msk smör
1/2 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
salt och peppar
1/2 kruka salvia
4 port pasta (gärna strozzapreti)

Sallad

1 romansallad
250 g babyplommontomater
2 tsk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Peter

2021-04-04

Lade till en skvätt vinvinsvinäger och serverade med parmesan, supergott och snabblagat 👌

Eva

2017-04-26

Behöver en hel del salt och peppar för att få upp smaken men är riktigt gott och lättsamt. Känns också nyttigt.

Näringsvärde per portion

Energi 2735 KJ / 654 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden