En mustig och ljuvligt god kycklingpasta med smak av salvia. Kycklingfärsen steks gyllene och får sedan puttra i en krämig gräddsås kryddad med salvia och vitlök. Servera såsen med nykokt al dente pasta och en fräsch sallad med söta babyplommontomater och krispig hjärtsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
17 2017
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Peter
2021-04-04Lade till en skvätt vinvinsvinäger och serverade med parmesan, supergott och snabblagat 👌
Eva
2017-04-26Behöver en hel del salt och peppar för att få upp smaken men är riktigt gott och lättsamt. Känns också nyttigt.