Pollo blanco med salvia
En mustig och ljuvligt god kycklingpasta med smak av salvia. Kycklingfärsen steks gyllene och får sedan puttra i en krämig gräddsås kryddad med salvia och vitlök. Servera såsen med nykokt al dente pasta och en fräsch sallad med söta babyplommontomater och krispig hjärtsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g kycklingfärs
1 msk smör
1/2 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
salt
peppar
1/2 kruka salvia
4 port pasta (gärna strozzapreti)
Sallad
1 romansallad
250 g babyplommontomater
2 tsk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2735 KJ / 654 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lade till en skvätt vinvinsvinäger och serverade med parmesan, supergott och snabblagat 👌
Peter
2021-04-04Behöver en hel del salt och peppar för att få upp smaken men är riktigt gott och lättsamt. Känns också nyttigt.
Eva
2017-04-26