Pancettapasta med oliver och ruccola

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Pancettapasta med oliver och ruccola

Denna umamirika och otroligt goda pastarätt är busenkel att tillaga och försvinnande god. Den salta pancettan steks tills den är lite knaprig och får sedan puttra med oliverna i mascarpone- och tomatsåsen tills smakerna gift sig. Såsen piffas till av den aromatiska persiljan och serveras med al dente pasta. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Pancettapasta med oliver och ruccola

Ingredienser

2 portioner
2   port pasta (gärna lumaconi)
160 g  pancetta
1 tsk  olja
70 g  gröna oliver
420 g  pastasås (gärna med mascarpone)
1/2   kruka persilja
65 g  rucola

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Fräs pancettan med lite hackad chili och pressad vitlök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2912 KJ / 696 kCal
Fett37 g
Salt5 g
Kolhydrater63 g
Protein24 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Carbonara på pancetta
Betyg 3.5 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med tomatrisoni
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salsicciagryta med tomat och persilja
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med tomatsås och mozzarella
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkpasta- Italian Style
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga