Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pancettapasta med oliver och ruccola

Denna umamirika och otroligt goda pastarätt är busenkel att tillaga och försvinnande god. Den salta pancettan steks tills den är lite knaprig och får sedan puttra med oliverna i mascarpone- och tomatsåsen tills smakerna gift sig. Såsen piffas till av den aromatiska persiljan och serveras med al dente pasta. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek pancettan i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och tillsätt oliver och pastasås. Låt sjuda ca 2 minuter.
  3. Hacka persiljan och rör ner den i såsen.
  4. Servera såsen till pasta och ruccola.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Fräs pancettan med lite hackad chili och pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna lumaconi)
  • 160 g pancetta
  • 1 tsk olja
  • 70 g gröna oliver
  • 420 g pastasås (gärna med mascarpone)
  • 1/2 kruka persilja
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2912 kJ / 696 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer