Pancettapasta med oliver och ruccola

5
0
Pancettapasta med oliver och ruccola

Denna umamirika och otroligt goda pastarätt är busenkel att tillaga och försvinnande god. Den salta pancettan steks tills den är lite knaprig och får sedan puttra med oliverna i mascarpone- och tomatsåsen tills smakerna gift sig. Såsen piffas till av den aromatiska persiljan och serveras med al dente pasta. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017

Pancettapasta med oliver och ruccola

Ingredienser

2 portioner
2
port pasta (gärna lumaconi)
160 g
pancetta
1 tsk
olja
70 g
gröna oliver
420 g
pastasås (gärna med mascarpone)
1/2
kruka persilja
65 g
rucola

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Fräs pancettan med lite hackad chili och pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2912 KJ / 696 kCal
Fett 37 g
Salt 5 g
Kolhydrater 63 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept