Pancettapasta med oliver och ruccola
Denna umamirika och otroligt goda pastarätt är busenkel att tillaga och försvinnande god. Den salta pancettan steks tills den är lite knaprig och får sedan puttra med oliverna i mascarpone- och tomatsåsen tills smakerna gift sig. Såsen piffas till av den aromatiska persiljan och serveras med al dente pasta. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna lumaconi)
160 g pancetta
1 tsk olja
70 g gröna oliver
420 g pastasås (gärna med mascarpone)
1/2 kruka persilja
65 g rucola
För alla
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Fräs pancettan med lite hackad chili och pressad vitlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2912 KJ / 696 kCal
Fett37 g
Salt5 g
Kolhydrater63 g
Protein24 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer