Pasta med salvia och pancetta

Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pasta med salvia och pancetta

Krämig pasta blandas med salvia och pancetta. Blanda ner brysselkål och rödlök i pannan och smaka av med matlagningsvin. Toppa med gröna tatsoiblad innan servering för en smakrik upplevelse.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017

Pasta med salvia och pancetta

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
500 g brysselkål
300 g pancetta
1 msk olja
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
250 g körsbärstomater
1/2 kruka salvia
4 port pasta (gärna pappardelle)
1 kruka tatsoi

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3145 KJ / 752 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pancettapasta med oliver och ruccola
    Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Carbonara på pancetta
    Betyg 3.4 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gräddig pasta med pancetta och ärtor
    Betyg 4.3 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pollo blanco med salvia
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad