Pasta med räkor och saffran
Kvällens middag bjuder på en medelhavsinspirerad pastarätt med skalade räkor i en krämig tomatsås med smak av saffran. Låt såsen puttra ihop tills väldoften börjat sprida sig och servera den med perfekt al dente pasta. Strö över nymald svartpeppar och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fettucine)
1/2 rödlök
2 morötter
1/2 msk olivolja
1/2 g saffran
1 vitlöksklyfta
2 förp räkor i lake (à 360 g)
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl lag från räkorna
500 g passerade tomater
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2290 KJ / 547 kCal
Fett18.7 g
Salt3.92 g
Kolhydrater60.2 g
Protein31.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Låter gott, lätt att göra och snabbt
Camilla
2017-12-11Jätte gott! Hackade ner lite chili för mer smak och la i en näve ruccola. Var lite blaskig så jag redde den lite. Kommer att lagas flera gånger ....
Rosita
2017-05-29