Pasta med räkor och saffran

27
2 Klimatsmart
Pasta med räkor och saffran

Kvällens middag bjuder på en medelhavsinspirerad pastarätt med skalade räkor i en krämig tomatsås med smak av saffran. Låt såsen puttra ihop tills väldoften börjat sprida sig och servera den med perfekt al dente pasta. Strö över nymald svartpeppar och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Pasta med räkor och saffran

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna fettucine)
1/2
rödlök
2
morötter
1/2 msk
olivolja
1/2 g
saffran
1
vitlöksklyfta
2
förp räkor i lake (à 360 g)
1 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
lag från räkorna
500 g
passerade tomater
-
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Camilla

2017-12-11

Låter gott, lätt att göra och snabbt

Rosita

2017-05-29

Jätte gott! Hackade ner lite chili för mer smak och la i en näve ruccola. Var lite blaskig så jag redde den lite. Kommer att lagas flera gånger ....

Näringsvärde per portion

Energi 2290 KJ / 547 kCal
Fett 18.7 g
Salt 3.92 g
Kolhydrater 60.2 g
Protein 31.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept