Räkpasta med saffran
En enkel, snabblagad, men samtidigt lyxig och krämig pastarätt, som innehåller utsökta räkor, gyllene saffran och färsk dill! Räkpasta med saffran tar bara 30 minuter att tillaga och är en superb middag som uppskattas av de flesta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna spiralpasta
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
580 g räkor i lake
2 msk olivolja
1/2 g saffran
2 dl vispgrädde
2 dl lag från räkorna
salt
peppar
1 msk majsstärkelse
1/2 ask dill (à 20 g)
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2434 KJ / 583 kCal
Fett28.8 g
Kolhydrater54.5 g
Protein23.7 g
Kommentarer
Minus lage -2dl, plus vitt vin, vatten 1dl, grädde 1 dl
Henrik
2024-01-20Jättegott! Körde de halva tomaterna i airfryern ca 15 min på 200 grader. Hade i 1 dl vispgrädde på slutet för att det skulle bli krämigare.
Maija
2023-11-27Så himla gott, ett kanon recept. Snabbt, enkelt men ändå lyxigt. Rev på lite parmesan vid servering, mums!
Jennifer
2021-12-12