Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkpasta med saffran

En enkel, snabblagad, men samtidigt lyxig och krämig pastarätt, som innehåller utsökta räkor, gyllene saffran och färsk dill! Räkpasta med saffran tar bara 30 minuter att tillaga och är en superb middag som uppskattas av de flesta!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka vitlöken. Ansa och strimla purjolöken. Låt räkorna rinna av men spara lagen.
  3. Värm olivoljan i en stekpanna. Lägg i vitlök och purjolök och låt fräsa. Tillsätt mortlad eller smulad saffran och låt fräsa ytterligare någon minut.
  4. Häll på grädden och räklagen, krydda med salt och peppar och låt koka ihop 4-5 minuter. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten, låt det koka några minuter.
  5. Hacka dillen. Dela tomaterna. Vänd ner räkorna i såsen tillsammans med dill och tomater. Värm utan att koka.
  6. Blanda såsen med pastan och servera.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna spiralpasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 purjolök
  • 580 g räkor i lake
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 g saffran
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl lag från räkorna
  • salt och peppar
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1/2 ask dill (à 20 g)
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2434 kJ / 583 kCal