Krämig räkpasta med rostad hjärtkål

9
1
Krämig räkpasta med rostad hjärtkål

En krämig pasta är sällan fel. De salta räkorna gifter sig med den gräddiga såsen med textur från hjärtkål och smak av dill. Krydda efter smak med röd peppar och servera med al dente bavette.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Krämig räkpasta med rostad hjärtkål

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna linguini eller bavette)
1/2
förp salladslök (à 125 g)
1
röd chili
580 g
räkor i lake
20 g
färsk dill
1/2 msk
olivolja
1 msk
majsstärkelse
1 1/2 dl
matlagningsgrädde
2 dl
mjölk
1 dl
lag från räkorna
1/2 tsk
salt
250 g
hjärtkålshuvud eller 150 g flower sprouts (för 4 port)
1/2 msk
olivolja
-
peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölkdryck mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Stek lite pressad vitlök med salladslöken och chilin.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Erik

2020-12-21

Vad är Hjärtkål? Fick Ica Maxi i Nacka (välsorterad) att hjälpa mig leta efter det utan framgång. När jag googlar det får jag endast två träffar, varpå båda är från ica.se-recept..

Näringsvärde per portion

Energi 2096 KJ / 501 kCal
Fett 13 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 61 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept