Krämig räkpasta med rostad hjärtkål
En krämig pasta är sällan fel. De salta räkorna gifter sig med den gräddiga såsen med textur från hjärtkål och smak av dill. Krydda efter smak med röd peppar och servera med al dente bavette.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna linguini eller bavette)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 röd chili
580 g räkor i lake
20 g färsk dill
1/2 msk olivolja
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 dl lag från räkorna
1/2 tsk salt
250 g hjärtkålshuvud eller 150 g flower sprouts (för 4 port)
1/2 msk olivolja
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2096 KJ / 501 kCal
Fett13 g
Salt2.9 g
Kolhydrater61 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vad är Hjärtkål? Fick Ica Maxi i Nacka (välsorterad) att hjälpa mig leta efter det utan framgång. När jag googlar det får jag endast två träffar, varpå båda är från ica.se-recept..
Erik
2020-12-21