Saffransgryta med räkor och dill
En härlig saffransgryta med underbara smaker från havet då räkor är en av ingredienserna. Purjolök och vitlök steks i olivolja i en panna där också saffrans adderas och en ljuvlig doft sprider sig och krämigheten kommer från grädden. Räkorna rörs ned precis innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
2 förp räkor i lake (à 360 g)
2 msk olivolja
1/2 g saffran
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl lag (från räkor)
1 msk majsstärkelse
250 g frysta sojabönor
1 ask dill (à 20 g)
3 tomater
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2910 KJ / 697 kCal
Fett37 g
Salt2.69 g
Kolhydrater55 g
Protein34 g
Kommentarer
Toppen
Olof
2015-09-29Detta var gott men jag skulle ha i fisk så det blir mer mat av det hela. La även i en fiskbuljontärning för mer smak.
Rosita
2015-08-31