Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saffransgryta med räkor och dill

En härlig saffransgryta med underbara smaker från havet då räkor är en av ingredienserna. Purjolök och vitlök steks i olivolja i en panna där också saffrans adderas och en ljuvlig doft sprider sig och krämigheten kommer från grädden. Räkorna rörs ned precis innan servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka vitlök. Ansa och strimla purjolök. Låt räkorna rinna av men spara lagen
  3. Fräs vitlök och purjolök i olivolja i en panna. Tillsätt mortlad eller smulad saffran och låt fräsa ytterligare någon minut.
  4. Rör ner grädde och räklag och låt koka 4-5 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten, låt det koka några minuter under omrörning. Blanda ner sojabönorna och låt dem bli varma.
  5. Hacka dill och tärna tomater. 
  6. Vänd ner räkorna i såsen tillsammans med dill och tomater. Smaka av med salt och peppar. Värm utan att koka.
  7. Servera grytan med ris.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Smaka av grytan med lite vitvinsvinäger eller pressad citronsaft.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 purjolök
  • 2 förp räkor i lake (à 360 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 g saffran
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl lag (från räkor)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 250 g frysta sojabönor
  • 1 ask dill (à 20 g)
  • 3 tomater
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2910 kJ / 697 kCal