Saffransgryta med räkor och dill

Betyg 3.5 av 5.
69 personer har röstat
2
Saffransgryta med räkor och dill

En härlig saffransgryta med underbara smaker från havet då räkor är en av ingredienserna. Purjolök och vitlök steks i olivolja i en panna där också saffrans adderas och en ljuvlig doft sprider sig och krämigheten kommer från grädden. Räkorna rörs ned precis innan servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2015

Saffransgryta med räkor och dill

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
2 förp räkor i lake (à 360 g)
2 msk olivolja
1/2 g saffran
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl lag (från räkor)
1 msk majsstärkelse
250 g frysta sojabönor
1 ask dill (à 20 g)
3 tomater
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
69 personer har röstat

Kommentarer

Toppen

Olof

2015-09-29

Detta var gott men jag skulle ha i fisk så det blir mer mat av det hela. La även i en fiskbuljontärning för mer smak.

Rosita

2015-08-31

Näringsvärde per portion

Energi2910 KJ / 697 kCal
Fett37 g
Salt2.69 g
Kolhydrater55 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Pasta med räkor och saffran
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkpasta med saffran
Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor i krämig tomatsås och sojabönor
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkgryta och rostad bellaverde
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med saffran och pimento de padron
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurssoppa med räkor, lime, ingefära och kokos
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga