Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkpasta med körvel

Körvel är örtkryddan från trädgårdslandet med en härlig arom av lakrits. Pastasåsen gör du med räkor, körvel, grädde, salladslök och räklagen. Ljuvliga smaker ihop som påminner om sommardagar på västkusten och ett stilla kluckande vid bryggan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skiva salladslökarna. Låt räkorna rinna av men spara lagen.
  3. Häll olivoljan i en kastrull och hetta upp den. Fräs salladslöken mjuk utan att den får färg. Rör ner tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut under omrörning. Blanda ner grädden och lagen från räkorna. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och låt såsen koka ca 3 minuter.
  4. Plocka bladen av körveln och strimla dem.
  5. Lägg räkorna och körveln i såsen. Låt räkorna bli varma och blanda sedan med den nykokta pastan och servera.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojabaserat alternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna linguine)
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 560 g räkor i lake
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl lag från räkorna
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1/2 kruka körvel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2071 kJ / 496 kCal