Pasta med paprika och mozzarella
Pastarätt med grillad paprika och krämig mozzarella. Mâchesallad med nötig smak serveras till rätten. Strö över solroskärnor för att addera lite extra krispighet och tuggmotstånd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp grillad paprika (à 530 g)
1 silverlök
1 vitlöksklyfta
150 g haricots verts (bönor)
2 msk olivolja
1 tsk timjan
1 dl gräddfil
1 tsk vinäger
salt
peppar
1 dl solroskärnor
2 förp mozzarella (à 125 g)
4 port pasta (gärna spaghetti)
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2593 KJ / 619 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott och spännande rätt
Natalia
2021-05-28