Pasta med paprika och mozzarella

11
0
Pasta med paprika och mozzarella

Pastarätt med grillad paprika och krämig mozzarella. Mâchesallad med nötig smak serveras till rätten. Strö över solroskärnor för att addera lite extra krispighet och tuggmotstånd.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2020

Pasta med paprika och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1
förp grillad paprika (à 530 g)
1
silverlök
1
vitlöksklyfta
150 g
haricots verts
2 msk
olivolja
1 tsk
timjan
1 dl
gräddfil
1 tsk
vinäger
-
salt
-
peppar
1 dl
solroskärnor
2
förp mozzarella (à 125 g)
4
port pasta (gärna spaghetti)
65 g
mâchesallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2593 KJ / 619 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 63 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept