Bönpasta med paprika och mozzarella
I det här receptet ersätts vanlig pasta med bönpasta. Bönpastan blandas med en välsmakande paprikakräm som du gör på lök, vitlök, paprika och en gnutta timjan. En smakfull pastarätt där smakerna bryts av med mild och krämig mozzarella för att slutligen toppas med knapriga rostade solroskärnor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016
Ingredienser
4 portioner
1 förp grillad paprika (à 530 g)
1 silverlök
1 vitlöksklyfta
150 g haricots verts (bönor)
2 msk olivolja
1 tsk timjan
1 dl lag från paprikorna
salt
peppar
1 dl solroskärnor
200 g mozzarella
200 g bönpasta (fettucine)
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2829 KJ / 676 kCal
Fett31.7 g
Salt3.73 g
Kolhydrater26.4 g
Protein59.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Även jag och frun ogillade pastan, men hade man haft vanlig paste så hade det vart kanon. MEN... I matlådan så stekte jag bacon å la till. Rekommenderas till icke vegetarianer.
Patrik
2016-04-09Mycket gott fantastiska smaker gillar pastan.
Christina
2016-04-06Synd med osmaklig pasta för oss som vill ha laktosfritt men inte är glutenintoleranta. Tycker absolut valmöjligheten borde finnas - överväger att avsluta abonnemanget
Mikael
2016-04-05