Bönpasta med paprika och mozzarella

31
3 Klimatsmart
Bönpasta med paprika och mozzarella

I det här receptet ersätts vanlig pasta med bönpasta. Bönpastan blandas med en välsmakande paprikakräm som du gör på lök, vitlök, paprika och en gnutta timjan. En smakfull pastarätt där smakerna bryts av med mild och krämig mozzarella för att slutligen toppas med knapriga rostade solroskärnor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016

Bönpasta med paprika och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
1
förp grillad paprika (à 530 g)
1
silverlök
1
vitlöksklyfta
150 g
haricots verts
2 msk
olivolja
1 tsk
timjan
1 dl
lag från paprikorna
-
salt och peppar
1 dl
solroskärnor
200 g
mozzarella
200 g
bönpasta (fettucine)
65 g
mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Patrik

4/9/2016

Även jag och frun ogillade pastan, men hade man haft vanlig paste så hade det vart kanon. � MEN... I matlådan så stekte jag bacon å la till. Rekommenderas till icke vegetarianer.

Christina

4/6/2016

Mycket gott fantastiska smaker gillar pastan.

Mikael

4/5/2016

Synd med osmaklig pasta för oss som vill ha laktosfritt men inte är glutenintoleranta. Tycker absolut valmöjligheten borde finnas - överväger att avsluta abonnemanget

Näringsvärde per portion

Energi 2829 KJ / 676 kCal
Fett 31.7 g
Salt 3.73 g
Kolhydrater 26.4 g
Protein 59.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept