Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Panzanellasallad med mozzarella

Italienarna är mästare på enkla och goda rätter, som den här fräscha panzanellasalladen. En brödsallad tillagad med crostini, tomat, mozzarella, oliver och mâchesallad. Längtar du söderut och vill servera en lätt lunch är den här perfekt, eller som italienarna själva säger ”perfettamente”.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tomaterna och låt mozzarellan rinna av. Skala och skiva löken. Grovhacka basilikan.
  2. Blanda tomaterna, mozzarellan, löken, basilikan, oliverna och mâchesalladen.
  3. Dressing: Rör ihop vinägern med olivoljan, krydda med salladskrydda, salt och peppar.
  4. Bryt crostinin i bitar och blanda med dressingen. Låt dra några minuter.
  5. Blanda salladen med dressingen och servera.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri crostini.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g körsbärstomater
  • 120 g minimozzarella
  • 1 silverlök
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl svarta oliver
  • 65 g mâchesallad
Dressing
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 tsk salladskrydda
  • salt och peppar
  • ca 20 st crostini
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1293 kJ / 310 kCal