Pasta med pancetta och zucchinitapenade
En snabblagad pasta är aldrig fel, särskilt inte om den också är utsökt god. Här med pancetta och tapenade som du enkelt svänger ihop. Stek pancettan i lite olja från tapenaden, rör sedan ner den och de delade tomaterna. Koka pastan och blanda allt samman för att sedan servera med gräslök och snackpaprika!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018
Ingredienser
2 portioner
2 port färsk pasta (gärna tagliolini)
100 g pancetta
1/2 dl tapenad (paprika, zucchinin och aubergine)
1/2 dl vatten
1/2 ask romanticatomater (à 400 g)
1/2 färsk gräslök (à 20 g)
150 g snackpaprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2196 KJ / 525 kCal
Fett23 g
Salt2.07 g
Kolhydrater58 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer