Pasta med pancetta och zucchinitapenade

1
0
Pasta med pancetta och zucchinitapenade

En snabblagad pasta är aldrig fel, särskilt inte om den också är utsökt god. Här med pancetta och tapenade som du enkelt svänger ihop. Stek pancettan i lite olja från tapenaden, rör sedan ner den och de delade tomaterna. Koka pastan och blanda allt samman för att sedan servera med gräslök och snackpaprika!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018

Pasta med pancetta och zucchinitapenade

Ingredienser

2 portioner
2
port färsk pasta (gärna tagliolini)
100 g
pancetta
1/2 dl
tapenad (paprika, zucchinin och aubergine)
1/2 dl
vatten
1/2
ask romanticatomater (à 400 g)
1/2
färsk gräslök (à 20 g)
150 g
snackpaprika

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Tänk på att både tomater och paprikor smakar bäst om de serveras rumsvarma och inte kylskåpskalla.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2196 KJ / 525 kCal
Fett 23 g
Salt 2.07 g
Kolhydrater 58 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept