Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med pancetta och zucchinitapenade

En snabblagad pasta är aldrig fel, särskilt inte om den också är utsökt god. Här med pancetta och tapenade som du enkelt svänger ihop. Stek pancettan i lite olja från tapenaden, rör sedan ner den och de delade tomaterna. Koka pastan och blanda allt samman för att sedan servera med gräslök och snackpaprika!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär pancettan i bitar. Stek den i lite av oljan från tapenaden.
  3. Sänk värmen och rör i tapenade, vatten och delade tomater. Låt allt bli varmt.
  4. Skär gräslöken, rör i den och pastan i pannan och blanda runt.
  5. Servera pastan med paprikorna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Tänk på att både tomater och paprikor smakar bäst om de serveras rumsvarma och inte kylskåpskalla.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port färsk pasta (gärna tagliolini)
  • 100 g pancettaskinka
  • 1/2 dl tapenad (paprika, zucchinin och aubergine)
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 ask romanticatomater (à 400 g)
  • 1/2 färsk gräslök (à 20 g)
  • 150 g snackpaprika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2196 kJ / 525 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept