Pastapancetta med rosmarin och aubergine
Här kommer en ny fantastisk pastarätt att lägga in i receptbiblioteket. Både en perfekt vardagsrätt men också något man gärna bjuder sina gäster på. Mycket tack vare pancettan, men också auberginen, rosmarinen och den tunna pastan. Bara att njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 röd peppar (chili)
1 aubergine
2 förp pancetta (à 160 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka rosmarin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 tsk honung
1 dl vatten
salt
peppar
4 port pasta (gärna linguine)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2712 KJ / 648 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer