Pastapancetta med rosmarin och aubergine

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Pastapancetta med rosmarin och aubergine

Här kommer en ny fantastisk pastarätt att lägga in i receptbiblioteket. Både en perfekt vardagsrätt men också något man gärna bjuder sina gäster på. Mycket tack vare pancettan, men också auberginen, rosmarinen och den tunna pastan. Bara att njuta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022

Pastapancetta med rosmarin och aubergine

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 röd peppar (chili)
1 aubergine
2 förp pancetta (à 160 g)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka rosmarin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 tsk honung
1 dl vatten
salt
peppar
4 port pasta (gärna linguine)
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2712 KJ / 648 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Italiensk pytt
Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och pancettapasta
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aubergine- och svampsoppa
Betyg 3.2 av 5.
130 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marinerad aubergine och paprika med chili och vitlök
Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginekräm
Betyg 2.7 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toast med grillad aubergine, mozzarella och salami
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga