Pastapancetta med rosmarin och aubergine

3
0
Pastapancetta med rosmarin och aubergine

Här kommer en ny fantastisk pastarätt att lägga in i receptbiblioteket. Både en perfekt vardagsrätt men också något man gärna bjuder sina gäster på. Mycket tack vare pancettan, men också auberginen, rosmarinen och den tunna inguinen. Bara att njuta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021

Pastapancetta med rosmarin och aubergine

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
1
röd peppar (chili)
1
aubergine
2
förp pancetta (à 160 g)
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
1/2
kruka rosmarin
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
1 tsk
honung
1 dl
vatten
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna linguine)
65 g
rucola

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av såsen med lite balsamicovinäger.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2712 KJ / 648 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept