Pastagratäng med pancetta och mozzarella

9
1
Pastagratäng med pancetta och mozzarella

Ibland är det skönt att laga mat som sköter sig själv i ugnen. Denna pastagratäng med tomatsås, pancetta, mozzarella och basilika andas Italien. Helt enkelt en perfekt rätt att liva upp en vanlig vardagsmiddag med.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Pastagratäng med pancetta och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna strozzapretti)
2
förp pancetta (à 100 g)
390 g
pastasås basilika
4
ägg
2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar
125 g
mozzarella
1
förp cosmopolitansallad eller crunchita

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck. Välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Magnus

12/8/2020

Den här var en hit. Enkel och god!

Näringsvärde per portion

Energi 2986 KJ / 719 kCal
Fett 33 g
Salt 4 g
Kolhydrater 67 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept