Pasta med pancetta och zucchinitapenade

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pasta med pancetta och zucchinitapenade

En snabblagad pasta är aldrig fel, särskilt inte om den också är utsökt god. Här med pancetta och tapenade som du enkelt svänger ihop. Stek pancettan i lite olja från tapenaden, rör sedan ner den och de delade tomaterna. Koka pastan och blanda allt samman för att sedan servera med gräslök och snackpaprika!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018

Pasta med pancetta och zucchinitapenade

Ingredienser

2 portioner
2 port färsk pasta (gärna tagliolini)
100 g pancetta
1/2 dl tapenad (paprika, zucchinin och aubergine)
1/2 dl vatten
1/2 ask romanticatomater (à 400 g)
1/2 färsk gräslök (à 20 g)
150 g snackpaprika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2196 KJ / 525 kCal
Fett23 g
Salt2.07 g
Kolhydrater58 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta amatriciana
    Betyg 4.5 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pancettapasta med pesto och rucola
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta med brysselkål och pancetta
    Betyg 4.1 av 5.84 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad