Pasta med mozzarella och linser
Här kommer en riktig italiensk klassiker, med en liten twist! Att tomatsås, pasta och mozzarella funkar bra ihop är sen gammalt, men här adderar vi lite gröna linser för att få till en härlig fyllnad i rätten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2023
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 msk olja
500 g plommontomater
1 tsk strösocker
1 tsk torkad timjan
2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
20 g färsk basilika
salt
peppar
4 port pasta (gärna fussilloni)
2 förp mozzarella (à 125 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1787 KJ / 428 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lätt och snabbt men lite mättnadskänsla
Anders olof
2023-10-04Ser ut som något annat så att säga och smaken ca lite meh
Ida
2023-02-04Gott och lätt.
Sara
2021-10-27