Pasta med mozzarella och blomkål i tomatsås
Fusilli passar utmärkt till den här pastarätten. Fusillin fångar upp den smakrika tomatsåsen som gör du matigare med hjälp av riven blomkål, spenat och smaksätter med timjan. Blomkål i såsen är perfekt när man vill smyga in mera grönsaker i en rätt utan att det märks!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2024
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
5 dl fryst blomkålsris
2 msk japansk soja
2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
100 g färsk spenat
4 port pasta (gärna fusilli)
1 röd paprika
2 förp mozzarella (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2219 KJ / 530 kCal
Fett18 g
Salt2.7 g
Kolhydrater64 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott, smakade som en vegetarisk köttfärssås med spaghetti!
Emilia
2024-02-17Väldigt platt smak, öste i diverse kryddor osv, men tyckte liksom inte det hände något. Ingen favvo!
Klara sofie
2024-01-15Tyckte den var god
Gun
2024-01-12